Vrouwen rond veertig & vitaliteit; waarschijnlijk sta je op de drempel om een heel mooi tijdperk in je leven in te gaan. Je staat middenin het leven en toch merk je dat er een aantal zaken op lichamelijk en emotioneel gebied veranderen. Wel zo handig om je daarvan bewust te zijn. Realiseer je dat deze veranderingen niet rond twaalf uur ’s nachts op je veertigste verjaardag plaatsvinden, maar rond je veertigste. De veranderingen beschrijf ik zo, maar eerst nog even dit.

Starten met een gezonde lifestyle

Het is een mooi moment om definitief te starten met een gezonde lifestyle, omdat je

  • op een gezonde en verantwoorde manier ouder wilt worden
  • weet dat je de jaren rond de overgang gemakkelijker doorkomt
  • een voorbeeld wilt zijn voor je gezin
  • nu ruimschoots de kans hebt om te werken aan zelfvertrouwen en vitaliteit
  • meer kennis wilt over wat een gezonde lifestyle is om bewust keuzes te maken

Omdat je gewoonweg weet dat je daar wat persoonlijke begeleiding bij nodig hebt, schakel je graag coach in die jou begrijpt. Maar laten we eerst even inzoomen op de veranderingen

Afvallen gaat minder makkelijk

Je herinnert je vast de twee weken dat je fast food, biertjes en frisdrank liet staan en met gemak een paar pond afviel. Helaas: voorbij die tijd!

Gemiddeld genomen komen vrouwen tussen hun 40e en 55e een kilo of zeven aan en dat heeft gedeeltelijk te maken met de stofwisseling die verandert. Dit gaat hand in hand met het verlies aan spiermassa. Des te minder spier hoe minder je aan kilocalorieën per dag nodig hebt om op gewicht te blijven. Als je dus gewoon door blijft eten en zomaar wat aan beweging doet, dan zal je gegarandeerd aankomen.

Je kunt investeren in Spanx en ander verhullend ondergoed of je kunt structureel aan de weg gaan timmeren. Wat kies jij?

Afname van de botdichtheid

Een heel natuurlijk verschijnsel dat inzet vanaf pakweg je 35e jaar. De meeste mensen, of er moeten erfelijke of andere factoren in het spel zijn, krijgen hier pas na hun 65e jaar last van. Dit proces kun je afremmen als je zolang mogelijk gezonde botten wilt houden. Gewicht- en krachttraining helpen bij botbehoud en het zorgt voor sterkere botten. Als je zorgt dat er in je voeding voldoende vitamine D en calcium bevat, dan heb je de belangrijkste ingrediënten in huis om tot op hoge leeftijd vitale botten te hebben. Dan kan je tot op hoge leeftijd je toekomstige kleinkinderen optillen!

Groei van zelfvertrouwen

Je hebt je lachrimpeltjes rond je ogen verdiend en wees eerlijk – ze maken je alleen maar mooier! De meeste veertigers zitten vol zelfvertrouwen door opgedane levenservaring en zijn daarvoor minder afhankelijk van anderen. De zelfkritiek is afgenomen en je bent besluitvaardiger. De ‘giftige’ mensen weer je uit je leven en je durft ‘nee’ te zeggen.

Herkenbaar (?) of merk je aan jezelf dat de eisende wereld om je heen zoveel van je vraagt dat je zelfvertrouwen een boost kan gebruiken.

Een mind die in staat is te relaxen, zorgt voor de nodige balans in je leven. Een hoofd dat vol zit met piekergedachten en verkeerde stress zorgen voor disbalans. Wie weet lig je ook met enige regelmaat wakker. Als dit het geval is, dan beïnvloedt dit je hormoonspiegel. Dat heeft dan vaak tot gevolg dat gewicht verliezen helemaal moeilijk wordt. Is het hoognodig tijd om dit eens aan te pakken?

Drukte en druk

Hoe past in hemelsnaam die gezonde lifestyle in je drukke leven. De wereld om je heen vraagt je de oren van je hoofd en is op diverse manieren verdomd eisend. Je gezin of je werk en daarnaast sociale contacten en allerlei zaken die je ook nog tussendoor even moet regelen, zodat alles in het juiste spoor blijft lopen. Je hoofd loopt soms om en je vindt jezelf in de keuken en hebt geen idee meer wat je daar moest doen. En waar liggen de autosleutels?

Vaak wordt onterecht gedacht dat het aanleren van een gezonde lifestyle vraagt om het omgooien van je leven. Even heel realistisch: dat lukt niemand of alleen maar kortstondig!!!

Vrouwen rond veertig – mijn aanpak

Mijn aanpak om jou te coachen gaat uit van jou en hoe jouw leven eruit ziet. Welke overzichtelijke stappen kan je zetten om in een prettig tempo toe te groeien naar die gezonde lifestyle.

Hoe eet je en met welke kleine aanpassingen maak je snel goede stappen? Hoe pas je zaken in jouw drukke leven in door een slimme aanpak?

Kijk eens onder het kopje ‘programma’s voor meer informatie over mogelijkheden. Wil je me persoonlijk spreken? Laat dan een bericht achter via contact en laat weten op welke momenten je bereikbaar bent. Dan bel ik je op voor een korte kennismaking om te ontdekken welke antwoorden er zijn op jouw vragen.