Paola Pisu is Vitaliteits- en Voedingscoach

Paola Pisu is vijftig+: op een dag dan ben je het gewoon, zomaar – vijftig. In het hoofd is er helemaal niets veranderd en in mijn geval is de achtste september ook een dag als alle andere. Alleen bestaan er allerlei hardnekkige verhalen over wat er met je gebeurt met je lijf als je rond de veertig, vijftig, zestig+ en nog ouder bent. Neem van me aan – vitaal blijven – dat is een keuze!

Mytes?

Want hoezo zakt je lichaam langzaam maar zeker in elkaar door hormonale veranderingen en de wetten van de zwaartekracht? Door net iets anders te gaan eten en mijn gewoonten op sportgebied aan te passen, zit ik strakker in mijn vel en voel ik me vitaler dan, pak ‘m beet, de tijd dat ik midden veertig was. De periode die ‘overgang’ genoemd wordt, heeft wel een beetje invloed op mijn emoties. Echter, is de overgang de baas over mij of ben ik de baas over de overgang? Je kan jezelf positief bekrachtigen en vitaal in de wereld blijven staan!

Het is mijn doel om een vitale senior te worden en ik weet dat ik daar zelf heel veel aan kan doen!

Vitaliteits- en voedingscoach

Sinds 2001 werkt Paola Pisu als trainer/coach/ontwikkelaar en dat doe ik op dit moment nog met veel plezier. Toch merk ik dat mijn belangstelling aan het verschuiven is naar zaken rond gezondheid, vitaliteit, voeding en bewegen. Ik besloot daarom de opleiding tot gewichtsconsulent te volgen en mijn ervaring als coach/counselor daarmee te combineren. Ook volgde ik de opleidingen ‘voeding en sport’, ‘eetverslaving en gedragsverandering’ en eind 2017 ‘bewegingsdeskundige seniorensport’

Veel mensen willen gewicht verliezen. Dat is meestal pas mogelijk als je lekker in je vel zit en nauwelijks last hebt van stress en belemmerende gedachtepatronen. In het lichaam reageren allerlei processen op elkaar. Als je dit in een positieve flow brengt, dan is een ‘vitale, gezonde en fitte lifestyle’ binnen handbereik. Om dat te bereiken, ben ik graag jouw gids bij het bereiken van een gezonde en duurzame lifestyle.

Ik ben aangesloten bij BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) dat betekent dat als je een aanvullende verzekering hebt je per consult een vergoeding krijgt via je verzekering.

Logo BGN Gewichtsconsulent

 

Voor organisaties

Door mijn kennis en ervaring te combineren, kan ik in samenwerking met professionals om me heen, maatwerkprogramma’s aanbieden voor organisaties. Denk daarbij aan workshops, het mede-organiseren van een vitalteitsmarkt of -event of het verzorgen van een meerdaagse opleiding waarin medewerkers de basisbeginselen van vitaliteitscoaching leren.

De meerwaarde van leeftijd 

Hoezo word je afgeschreven op werkgebied, terwijl je heel veel te bieden hebt? Het lijkt erop dat er te weinig bekend is over de meerwaarde van mensen met kennis en (levens)ervaring. De andere kant is dat wij meer mogen laten horen wat onze waarde is. Daar hoort zelfonderzoek bij en ik kan me voorstellen dat enige coaching daarbij heel bruikbaar is.

Ik schreef in 2014 een iBook over Personal Branding: de kracht van zelfpromotie. Op dit moment is dit boek in een online coachprogramma beschikbaar. Dit laatste kan gecombineerd worden met persoonlijke coaching.

Mijn klanten

Zoals de naam al zegt, richt ik me met Vital Female & Fifty voornamelijk op vrouwen. Gewoon, omdat ik zelf vrouw ben. Ik richt me op vrouwen:

  • rond de veertig die voor het eerst merken dat afvallen minder gemakkelijk gaat.
  • rond de vijftig bij wie de overgang speelt en die een mooie startpositie willen om gracieus en zo gezond mogelijk oud te worden.
  • die met trots ‘senior’ zijn en zo lang mogelijk zelfstandig willen leven en weten dat een uitgekiende combinatie van voeding en beweging daarbij helpt.

Vragen of meer informatie nodig

Neem contact op via het formulier. Zet je telefoonnummer erbij en momenten waarop je bereikbaar bent. Dan bel ik op het moment dat het jou uitkomt!