Fit blijven na je vijftigste: zes dingen die fitte, gezonde vrouwen consistent doen!

/, Gezond bewegen, Gezonde voeding, Sport/Fit blijven na je vijftigste: zes dingen die fitte, gezonde vrouwen consistent doen!

Fit blijven na je vijftigste: zes dingen die fitte, gezonde vrouwen consistent doen!

Fit blijven na je vijftigste; dat is heel goed te doen. Het vraagt om enige actie. Echter, als je er een gewoonte van maakt, blijf je tot op hoge leeftijd fit en fruitig. De onderstaande zes tips helpen je op weg.

Bewegen staat hoog op de prioriteitenlijst

Fitte vrouwen hebben ‘bewegen’ hoog op hun prioriteitenlijst staan en ze vinden nooit excuses om hun workout te skippen. Ze maken er een gewoonte van om fit te blijven na hun vijftigste. Bovendien maken ze er gericht tijd voor. Of het nou ’s morgens is, voordat ze aan de slag gaan of aansluitend op hun werk. Het maakt niet uit. Bewegen wordt niet opgeofferd aan de behoeften van gezinsleden of belangrijke anderen. En zeker niet aan werk dat je kunt laten liggen!

Ze vinden elke dag manieren om te bewegen

Ook op dagen dat er geen workout of visite aan de gym gepland staat, vinden ze manieren om hun lichaam te laten bewegen. Of het nou het zetten van 10.000 stappen per dag is, in weer in wind op de fiets naar het werk of de supermarkt of heel actief in de tuin of thuis bezig zijn. Ze weten dat als het lichaam gewend is om te bewegen het de neiging heeft om in beweging te blijven. Het lijf vraagt erom. En we weten allemaal wat er gebeurt wanneer we op de bank ploffen en daar blijven zitten …… de kans op meer vet neemt, in combinatie met bepaalde soorten voedsel, rap toe.

Ze krijgen voldoende slaap

Lekker slapen is een van de dingen waar we ons lichaam een ontzettend groot plezier mee doen. Zeker als de leeftijd toeneemt. Mensen die voldoende slaap krijgen, herstellen sneller en schijnen langer te leven. Atleten presteren beter, wanneer ze acht uur of meer slaap hebben gekregen. Bij voldoende slaap nemen jouw bewegingsprestaties toe. Door voldoende slaap verbeterd ons geheugen; dus klagen we minder over vergeetachtigheid vergeleken bij leeftijdsgenoten die zich er met een paar uurtjes rust vanaf maken.

Ze eten gezond voedsel

Fitte vrouwen eten voornamelijk onbewerkt voedsel en eten zo min mogelijk bewerkte spullen. Ze eten voeding met een hoge voedingswaarde en weinig lege kcal.

Realiseer je dat deze dames genetisch niet allemaal geprogrammeerd zijn om slank en fit te zijn; ze werken er op dagelijkse basis aan. Daar ben ik er dus een van!

En als je voor het eerst bezig gaat met het aanleren van gezonde eetgewoonten, dan kost dat tijd. Misschien neemt je vrolijkheid nu nog af als je eraan denkt om meer dan 250 gram groenten per dag te eten of één keer vette vis in de week. Maar drie keer raden: je kan het leren om lekker te vinden! Als je afscheid wilt nemen van een slechte eetgewoonte, zoals het gebruiken van veel suiker, of start met het eten van meer groenten, maak dan een planning van minimaal zes weken. Het duurt namelijk zo lang, voordat een nieuwe gewoonte normaal is. Plan dus zes weken het drastisch terugbrengen van suiker en het opvoeren van de grammen groente die je eet.

Ze minimaliseren hun alcoholconsumptie

Ga maar bij jezelf na. Als jij een groot glas rode wijn bij je eten drinkt, ben je dan nog gemotiveerd om naar de gym te gaan? Vaak slaap je minder goed, je hebt sowieso flink wat lege kcal binnen gekregen en de volgende dag is het vinden van een excuus om ‘beweging’ te skippen ook snel gevonden. Het wordt een vicieuze cirkel. Als jij van jezelf vindt, dat je een beetje gewicht moet verliezen, beperk de alcoholinname dan tot twee glazen per week.

Ze doen dagelijks oefeningen; als is het maar tien minuten

Fit blijven na je vijftigste hoeft geen zeeën van tijd te kosten. Je kan fit worden door elke dag minimaal dertig minuten stevig door te wandelen en dit te combineren met uitgekiende programma’s. Bij de gym waar ik sport hebben ze een e-gym waar je wekelijks twee keer dertig minuten intensief sport. De e-gym is een vorm van krachttraining. Zorg dat een vorm van krachttraining deel uitmaakt van je bewegingsactiviteiten.

Op YouTube zijn diverse kanalen te vinden met gratis programma’s die je thuis kunt uitvoeren.

Wat ik aanraad, is om samen met een buddy te bewegen. Je motiveert en helpt elkaar. Bovendien kun je veel meer aan.

Wil je begeleiding bij het creëren van een gezonde, fitte lifestyle? Neem dan eens contact met me op.

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.