300 gram groente per dag eten; dat is toch een easy-peasy job!

/, Gezondheid en Vitaliteit, Lekker eten, Macro's/300 gram groente per dag eten; dat is toch een easy-peasy job!

300 gram groente per dag eten; dat is toch een easy-peasy job!

300 gram groente per dag eten, dat is echt een koud kunstje, een eitje. Alhoewel niet iedereen daar zo over denkt. Voor deze blog werd ik namelijk geïnspireerd door een reactie op Facebook. Een dame fulmineerde over het feit dat ze het zat was er steeds op gewezen geworden dat je minimaal 250 gram groente moet eten vanwege je gezondheid. Ze beweerde vervolgens ijskoud dat je niet voor je lol elke dag zoveel sla gaat eten!!!

Idioot

Kijk, en dan denk ik bij mezelf: ‘wat is dat nou weer voor een idiote opmerking en oneigenlijk argument ineen. Welk mens eet nou voor z’n lol 250 gram sla per dag? Ik wil het niet eens bij mekaar op mijn bord zien. Sterker, dan moet ik een aantal borden vol laden. Hoeveel tijd heb ik nodig om dat weg te werken. Het is ook werkelijk de enige groente die er bestaat: ‘sla’. Wel een leuk onderdeel van salade trouwens.

Efficiënt

In deze tijden van efficiëntie, altijd druk en chronisch te weinig tijd is het dus slim om handzame en, per eenheid in gewicht, zware groente te eten. Handzaam, omdat het handig is die 300 gram over de hele dag te verdelen. Hoe simpel is het om 100 gram cherry tomaatjes voor de lunch mee te nemen en nog eens 50 gram wortelen? Dat kaan je tussendoor of tijdens de lunch lekker weg. Hoef je tijdens het avondeten nog maar 150 gram. Weeg om een beetje inzicht te krijgen eens 150 gram bloemkool af. Juist, dat is bijkans een muizenhapje.

Eindeloze variatiemogelijkheden

Even tellen, er zijn in deze blog al vier groenten benoemd. Zou er op google staan hoeveel groentes er bestaan? Even checken …… .ben zo terug …….. en …….ben bij nummer zeventig gestopt. Was bij de letter ‘k’. Check hier in om bij de lijst te komen.

Dus variatie op sla is behoorlijk goed mogelijk. Iedereen het eens met deze conclusie?

Waarom dan toch die 300 gram groente per dag?

De voordelen op een rij.

  • Er zitten weinig kilocalorieën in en dat betekent dat als je er bergen van eet je gewicht niet zal toenemen.
  • Je krijgt veel vitaminen en mineralen binnen die nodig zijn voor allerlei processen in het lichaam.
  • Groente zit tjokvol vezels en dit helpt bij de spijsvertering aka je kan er goed door poepen.
  • Bovendien geven die vezels een verzadigd gevoel. Ontzettend handig, want dan is de kans veel groter dat je met je tengels niet onbewust graait naar de ongezonde snacks en fastfood.
  • Als je naast groenten kiest voor gezonde varianten van eten, zal jij je vitaler en fitter voelen. De energie in dit voedsel komt langzaam maar zeker vrij voor je lichaam en dat geeft langdurig een goed gevoel.

Wie durft

Is er nog iemand die durft te beweren dat het eten van 300 gram groente per dag lastig is? Laat me weten wat er aan de hand is. Wie weet is het voer voor een volgende blog.

 

About the Author:

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.